Balkan Sunflowers - Volunteers for Social Reconstruction

You are here: Home arrow Newsletters
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
 

Clowns in Shtime: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 26 January 2012
Two separate troupes of clowns visited the Learning Centers Network and performed skits and tricks for the kids. The kids were not only entertained but also got to participate in the fun, by playings parts for skits, painting, and making their own masks.
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
News of Note: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 26 January 2012
Congratulations! The Kosovar film production Kthimi (Return) was awarded the Jury Prize in Short Film, International Fiction at the Sundance Film Festival 2012. The film company included two Balkan Sunflowers "veterans". Director of photography was Sevdije Kastrati. Sevdije is a recent masters graduate of the American Film Institute and a BSF volunteer 1999-2001 who began her film work in BSF projects. Lulzim (Luli) Bucolli was an actor in the film. Luli was one of the coordinators of BSF's Learning Centers Network, and continues to do theater-based training activities with the BSF-Romawood project, Rolling Film Festival. This was Sevdije's second Sundance. BSF's Postcard from Peje was a youth entry at Sundance in 2001. See http://www.911festival.com/ http://hub.witness.org/en/PostcardFromPeje
Last Updated ( Friday, 27 January 2012 )
Read more...
 
Yllėza Berisha in Shtime: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 January 2012
It has a very picturesque view and the air is always fresh. Better than this is, it has great people. This is the Shtime Learning Center (SHLC).
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
Peter Dawson EVS: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 January 2012
My name is Peter Dawson and I came to Kosovo in August and my volunteer placement is at the Shtime Learning Center, about forty minutes from Prishtina, the capital.
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
Imrane Shabani: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 January 2012
(Scroll down for English)
Përshëndetje! Unë jam Imrane Shabani dhe kam të përfunduar shkollën e mesme të mjekësisë.

Ka tri vite që punoj në qendrën për mësimnxënie në Shtime në kuadër të organizatës Balkan Sunflowers. Në fillim kam punuar si facilitatore në programin për zhdukjen e analfabetizmit të femrave, i cili është program shumë i qelluar për komunitetin. Në këtë program kam pasur gjithsejt 25 vijuese të cilat kanë ndjekur mësimet në nivelin e parë dhe atë të dytë. Programi ka shkuar shumë mirë. Të gjitha vijueset kanë qenë analfabete dhe ne i kemi mësuar shkrim dhe lexim, por po ashtu kemi debatuar edhe për tema të ndryshme dhe shumëçka tjetër.
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
Shtime: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 January 2012
(Scroll down for English)
Përshëndetje!
Unë jam Avdulla Shabani, kam të përfunduar Shkollën e Mesme Ekonomikë dhe jetoj në Shtime.

Shtimja ka një sipërfaqe rreth 134 km2. Aktualisht në Shtime llogaritet të ketë mbi 32,000 banorë. Në Shtime gjenden dy shkolla: ajo fillore, Emin Duraku dhe e mesme, Naim Frashëri. Shtimja ka dy xhamia dhe një kishë, shtëpinë e shëndetit, stacionin policor dhe qendrën për punë dhe mirëqenje sociale.
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
Shtime's Cook: January 2012 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 January 2012
(Scroll down for English)
Unë quhem Nurie Velija dhe jam e lindur me datën 06.06.1970. Që prej vitit 2009 jam e punësuar në organizatën Balkan Sunflowers si kuzhiniere dhe pastruese në qendrën për mësimnxenie për femijet e komunitetit Romë, Ashkali dhe Egjiptian në Shtime. Që prej këtij viti kam shprehur deshirën dhe vullnetin për të punuar dhe ndihmuar fëmijët e komunitetit tim.
Last Updated ( Thursday, 26 January 2012 )
Read more...
 
Plemetina: December 2011 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 14 December 2011
Lotte is a BSF volunteer with European Voluntary Service who is serving in the Plemetina community at PLC. Her work is primarily with the kids who come to the center. In this section she gives some background information about the town of Plemetina.

From Plemetina, it is 15 kilometers to Prishtina. The closest town is Obiliq (3km). It is half an hour walk to Obiliq and from there you can get a bus to Prishtina. (Obilić and Priština are the Serbian spellings).
Last Updated ( Thursday, 15 December 2011 )
Read more...
 
News of Note: December 2011 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 14 December 2011
Gold Circle First Prize: We're thrilled to be able to again congratulate Casey Cooper Johnson and Sevdije Kastrati. It is getting to be a regular thing. Both worked with our Peja program 1999-2001, and had their start in filmmaking then. With Sevidje as the cinematographer and Casey the writer-director, Unmanned, the film, just won a prestigious first prize - check it out at these links http://www.hollywoodreporter.com/news/lionsgate-tv-boss-kevin-beggs-269532 http://www.unmannedthemovie.com/
Last Updated ( Thursday, 15 December 2011 )
Read more...
 
Melissa Diane Schultz PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 14 December 2011
March 16, 1974 - June 13, 2011 - Mission Viejo, California

In Melissa Schulz, Balkan Sunflowers found a great ambassador of the organization's spirit and mission.
Last Updated ( Thursday, 15 December 2011 )
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 57 - 70 of 79

Showcasing films
made by & about Roma